home  

Retete Culinare Grecia


Baclavale grecesti

 

 

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente:

  • 375 g miez de nuca macinata
  • 160 g migdale pisate
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri untdelemn
  • 16 foi de placinta

    Pentru sirop:

  • 250 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite suc de lamaie

Baclavale grecesti 

 

Mod de preparare

 

 

Se unge un vas de Jena dreptunghiular (sau o tava clasica, de cuptor) cu untdelemn.Se amesteca intr-un vas nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale.Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie).
O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie.
Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte

 

Tzatziki

 

 

Timp de preparare: 20 de minute

 
  Ingrediente:
  • 500 grame iaurt gros, natural
  • 4 castraveţi mici, de salată
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 1 linguriţă de frunze de mentă
  • 1 linguriţă de oţet de vin alb
  • 2 linguriţe de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper
tzatziki 

 

Mod de preparare:

 

Castraveţii se taie foarte mărunt, se presară cu sare (nu foarte multă, doar cât să le dea gust) şi se lasă la zvântat câteva minute, pe hârtie absorbantă. Usturoiul se zdrobeşte, iar frunzele de mentă se taie mărunt.
Amestecati incet iaurtul, asigurandu-va ca se amesteca complet cu uleiul. Adaugati usturoiul, dupa gust si apoi castravetele.
Amestecati si celelalte ingrediente pana ce totul devine omogen. Garnisiti cu verdeata si serviti racit bine.

 

 

 

Newsletter | Contact | Harta site Termeni si conditii | Ella Congress & Events | Protectia consumatorului

Brevet turism | Licenta turism | Polita insolventa
© Copyright SC ELLA TRAVELAND SRL

Str. Constantin Noica nr. 134
Sector 6, Bucuresti
Tel: 021-3156511
Fax: 021-3156537
E-mail: office@ella.ro