ELLA TRAVELIstanbul, Turcia / Circuit 7 zile: Canakkale-Kusadasi-Istanbul

 • 4 stele
 • Turcia
 • Istanbul

Istanbul, Turcia

Descriere Program

Ziua 1: BUCURESTI - CANAKKALE

Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea situata vis a vis de coloane), la ora 05:00, pe traseul Bucuresti - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne. Traversare cu feribotul Eceabat – Canakkale (biletele se achita la fata locului, prin intermediul insotitorului de grup: 5 Euro/ persoana). Vom ajunge in Canakkale in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.
Cazare la hotel Hellen 3* (sau similar) in Canakkale.

Mic dejun.
Dupa un scurt popas la Troia, unde amintirile ne conduc la razboiul troian relatat de Homer, la regele Priam, frumoasa Elena si la viteazul Ahile, ne vom indrepta catre Pergamon (Bergama), centru cultural important in Grecia antica si in Imperiul Roman, precum si locul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropole, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama plina asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. Continuam drumul spre Kusadasi.
Cazare si cina in zona Kusadasi la hotel Palmin 4* (sau similar).

Mic dejun.
Timp liber in Kusadasi (shopping, plimbari pe malul marii) sau, optional, vizita la Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras si ale Templului lui Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. Dupa-amiaza vizitam casa Fecioarei Maria – conform traditiei locului, este socotit locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Pret informativ: 40 EURO / persoana, minim 30 platitori (pretul include transport cu autocarul, insotitor de grup si biletele de intrare la Efes si Casa Fecioarei Maria).
Dupa amiaza, intoarcere in Kusadasi pentru cazare si cina.

Mic dejun.
Timp liber in Kusadasi. La pranz, va propunem optional shopping si plimbari pe malul marii in Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, dupa Istanbul si Ankara, locul s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis. Pret informativ: 25 EURO/ persoana, minim 30 platitori (pretul include transport cu autocarul si insotitor de grup).
Cazare la acelasi hotel.

Mic dejun.
Plecare devreme spre Istanbul pe traseul Izmir – Bursa. Sosire in Istanbul seara (se trece peste podurile Bogazici – Bosfor si Galata sau Ataturk – Cornul de aur).
Cazare la hotel Orient Mintur 3* (sau similar).

Mic dejun.
Tur de oras pietonal, timp de 4 ore, cu insotitorul de grup. Vom admira: Moscheea Albastra – construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul se continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica).
Cazare la acelasi hotel.
La pranz, timp liber la dispozitie, sau optional, incepand cu ora 14.00, croaziera pe Marea Marmara la Insula Printului – Buyukada. Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura, insotitor de grup.
Dupa amiaza intoarcere la hotel. Pret informativ: 55 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane.

Mic dejun.
Dupa eliberarea camerelor, plecam spre casa. Oprire in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc, ale carui lucrari au fost realizate in mare parte in timpul Sultanului Suleiman Magnificul.
Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.


Tariful include:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului
 • 6 nopti cazare cu mic dejun conform ofertei astfel: 1 noapte in Canakkale, 3 nopti in Kusadasi, 2 nopti in Istanbul
 • 3 cine la Kusadasi la hotel
 • tururi panoramice si pietonale in Troia, Pergam, Istanbul
 • insotitor roman de grup

 • Tariful nu inclune:

 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata)
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 5 EURO/persoana – se practica Turcia, se achita la sosire
 • excursiile optionale; • biletele de intrare la obiectivele turistice, cu exceptia excursiilor optionale unde sunt mentionate a fi incluse
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program in afara de cele mentionate ca fiind incluse
 • biletul de feribot Eceabat – Canakkale 5 Euro/ persoana, se achita la insotitorul de grup, in prima zi.
 • Grup minim: 40 persoane

 • Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 10 EURO/persoana
 • Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 20 EURO/persoana
 • Pentru un numar mai mic de 30 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza.
 • Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 30 participanti pana cu 28 zile inainte de fiecare plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare si transport) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


 • CERETI OFERTA SI VERIFICATI DISPONIBILITATEA PACHETULUI


  Am citit termenii si conditii  PERIOADA DATA INTRARE DATA IESIRE
  ALEGE  SERVICIU NR. PERSOANE PERIOADA PRET
  Loc in camera dubla 02.05.20 - 08.05.20 265 EUR
  Loc in camera dubla 06.06.20 - 12.06.20 265 EUR
  Loc in camera dubla 04.07.20 - 10.07.20 285 EUR
  Loc in camera dubla 08.08.20 - 14.08.20 285 EUR
  Loc in camera dubla 07.09.20 - 13.09.20 285 EUR
  Loc in camera dubla 05.10.20 - 11.10.20 265 EUR