ELLA TRAVELMaramures, Romania / Circuit Maramures

 • 3 stele
 • Romania
 • Maramures

Maramures, Romania

Descriere Program

Ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord la ora 6.00. Ne incepem calatoria spre Targu Mures, unde vom opri pentru a vizita Cetatea Medievala, o bijuterie cu iz medieval isi are existenţa de sute de ani in centrul oraşului Targu Mures. Din vechea fortificaţie s-au pastrat doar doua turnuri de aparare. Cele 7 bastioane ale cetaţii au fost inaltate pe 3 sau 4 nivele care comunica intre ele prin intermediul unor scari de lemn. Materialele de construcţie folosite la ridicarea bastioanelor au fost piatra de rau si caramida. In interiorul cetatii se adapostesc Biserica Reformata, care a ramas si astazi intacta, si Cladirea Manutanţei unde pot fi admirate cateva lucrari fotografice. Cetatea a devenit garnizoana, odata cu ocuparea Transilvaniei de catre austrieci, la mijlocul secolului al XVIII-lea. In tot acest timp se construieste cladirea in stil baroc, care este situata in partea stanga a drumului din faţa porţii de la intrare. In Turnul Principal poate fi admirata o expozitie despre istoria orasului Targu Mures, precum si obiecte descoperite in urma sapaturilor arheologice. Seara ajungem pentru cazare si cina la Hotel/Pensiune.

Mic dejun.
Pornim in vizita catre Manastirile Barsana si Moisei. Manastirea Barsana este un simbol al crestinismului ortodox din Romania si un superb exemplu de arhitectura ecleziastica. Sub forma de ansamblu monahal, manastirea este construita din lemn, iar cel mai inalt punct este turnul cu clopotnita (57 m).
Ne continuam drumul spre Cimitirul de la Sapanta, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice nu doar din Maramures ci din intreaga Romanie, aduce anual numere impresionante de turisti din intreaga lume. Motivul este modul inedit in care moartea este tratata in acest cimitir. Persoanele plecate dintre cei dragi sunt sarbatorite intr-un mod “vesel”, usor umoristic, cu cruci viu colorate pe al caror lemn sunt pictate reprezentatii naive ale celor care odihnesc pe acel loc. Pe multe dintre cruci, viata si motivul mortii celor ce odihnesc aici sunt descrise in versuri simple ce demonstreaza capacitatea unica a romanului de a face haz de necaz. Vizitam apoi Manastirea Sapanta Peri si Memorialul durerii, un serial cutremurator despre cum Securitatea a prins, torturat si omorat zeci de mii de detinuti politic in puscariile din Romania.
Cazare + cina Hotel / Pensiune.

Mic dejun. Plecare catre Viseu pentru Plimbare cu Mocanita. Una dintre cele mai importante valori culturale si tehnice ale tarii, Mocanita de la Viseu de Sus este ultima cale ferata forestiera cu abur din lume. Construita ca si solutie tehnica mai favorabila pentru transportul materialului lemnos decat cel pe apa, calea ferata forestiera functioneaza si astazi, atat pentru rolul initial, cat si pentru transportul turistilor.
Pornim apoi intr-o drumetie pana la Cascada Cailor, una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, formata pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa.
Cazare + cina Hotel / Pensiune.

Mic dejun. Ne indreptam spre Manastirea Rohia - Manastirea Sfanta Ana - se afla in inima Maramuresului si a credinciosilor romani, atat din tara cat si de peste hotare. Manastirea maramureseana din "Tara Lapusului", constituind unul dintre valoroasele monumente bisericesti si de arta religioasa ale tarii, este asezata intr-un cadru pitoresc, pe coama unui deal, in mijlocul unei paduri de fag si de stejar.
Ne continuam vizitele cu Manastirea Nicula, renumita pentru icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul.
Cazare + cina Hotel/ Pensiune.

Mic dejun.
Ne indreptam spre Salina Turda. Salina constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se impleteasca armonios aici. Numarul tot mai mare de turisti, sositi din cele mai indepartate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice si istorice.
Vizitam in drumul nostrum spre casa Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, cea mai mare si cea mai impresionanta fortificatie de tip vauban din Europa de Est a revenit la viata, repunand trecutul istoric in drepturi odata cu finalizarea proiectului principal al lucrarilor de restaurare care au durat cativa ani. In prezent, Cetatea, readusa la gloria de demult, se numara printre obiectivele turistice cu cea mai impresionanta crestere a numarului de vizitatori din ultima perioada. Cu filmulete de promovare realizate atat independent cat si de administratia locala si numeroase aparitii in presa si pe blogurile de turism, cetatea Alba Carolina se impune drept un obiectiv ce nu trebuie ratat la vizita in aceasta zona a tarii.
Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic.

Servicii incluse:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse interne si internationale
 • cazare 4 nopti Pensiune / Hotel 3* in zona Sighet-Cavnic-Vama + mic dejun + cina
 • ghid atestat insotitor.

 • Servicii neincluse:

 • Intrarile la obiectivele turistice (Cimitirul Vesel 5 RON/pers) , Bilet tren Mocanita (Adulti: 67 RON/pers; Studenti/Pensionari: 52 Ron/pers; scolari: 42 RON/pers ), Salina Turda – 30 Lei / Adult, 15 Lei / Copil, Castelul Corvinilor (Adulti: 25 RON/pers Pensionari: 8 Ron/pers Studenti/ Elevi: 4 Ron/pers) taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie
 • orice alt serviciu care nu este mentionat.
 • Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers

 • GRUP MINIM: 40 persoane.

  * In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
  * Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.


  Avans minim la inscriere: 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
  Supliment single: 250 lei / pers.  CERETI OFERTA SI VERIFICATI DISPONIBILITATEA PACHETULUI


  Am citit termenii si conditii  PERIOADA DATA INTRARE DATA IESIRE
  ALEGE  SERVICIU NR. PERSOANE PERIOADA PRET
  Loc in camera dubla 18.03.20 - 22.03.20 799 RON
  Loc in camera dubla 29.04.20 - 03.05.20 799 RON
  Loc in camera dubla 13.05.20 - 17.05.20 799 RON
  Loc in camera dubla 01.07.20 - 05.07.20 799 RON
  Loc in camera dubla 29.07.20 - 02.08.20 799 RON
  Loc in camera dubla 12.08.20 - 16.08.20 799 RON
  Loc in camera dubla 26.08.20 - 30.08.20 799 RON
  Loc in camera dubla 30.09.20 - 04.10.20 799 RON