ELLA TRAVELBerlin, Germania / Piete de Craciun:Cehia-Germania-Austria

 • 3 stele
 • Germania
 • Berlin

Berlin, Germania

Descriere Program

Ziua 1 | BUCURESTI BUDAPESTA (850 KM)

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04:50. Plecare din Bucuresti cu autocarul la ora 05:00, pe traseul: Bucuresti Pitesti Sibiu Sebes Timisoara Arad. Vom ajunge in Budapesta in cursul serii.
Cazare la Expo Congress Hotel 4* (sau similar) in Budapesta. Seara va propunem croaziera cu cina pe Dunare: welcome drink, preparate calde, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 persoane (tarif informativ: 35 EURO/persoana, minim 25 platitori, include si transfer cu autocarul plus ghid local de limba romana).

Mic dejun.
Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic al orasului cu autocarul, pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Deplasare la Bratislava, tur panoramic. Vor putea fi admirate: Noul Pod simbolul orasului modern cu restaurant construit intrun stil retrofuturistic situat in varful unui turn inclinat, In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului AustroUngar), centrul istoric, faleza Dunarii. Timp liber la dispozitie, pentru masa de pranz (optionala) si Piata de Craciun in centrul vechi al orasului. Vom continua itinerariul spre Praga unde vom sosi in cursul serii. Cazare la DUO Hotel 4* in Praga.
In continuare recomandam vizita pietonala in Piata de Craciun impreuna cu ghidul insotitor.

Mic dejun.
Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic de cca 2.5 ore, cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske NAAmestA (oprire la ora fixa pentru spectacolul papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh) si Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), strada de aur (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai micuta casa din Europa). Timp liber la dispozitie. Dupa pranz pornim spre Berlin. Pe traseu vom opri la Dresda, orasul lui August cel Puternic, cunoscut in istorie drept Regele Soare al Saxoniei. Orasul se mai numeste si FlorenLLa de pe Elba, iar la inceputul secolului al 18-lea, devine o metropola a artelor de rang european. Marturie stau somptuoasele edificii baroce renascute din cenusa dupa cel de-al doilea Razboi Mondial: Cladirea Operei Semper, Catedrala Catolica din Dresda (Katholische Hofkirche), Palatul Regal (Dresden Schloss), Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche). Tur pietonal in centrul vechi si timp liber la dispozitie in Striezelmarkt, cea mai veche Piata de Craciun din lume.
Seara cazare la Azimut Hotel City South 3* in Berlin.

Dupa micul dejun, vom face turul de oras in capitala Germaniei, putand admira pietonal dar si panoramic din autocar: Schloss Charlottenburg, Potsdamer Platz, Rathaus, Poarta Brandenburg, Reichstag, Memorialul Zidul Berlinului si Charlie Checkpoint si Domul. La ora 13.30 va propunem optional o excursie la Potsdam, capitala landului Brandenburg si Palatul Sanssouci (fara griji) construit de regele Prusiei, Frederic cel Mare de Hohenzollern si dat in folosinta in anul 1747. Timp liper la dispozitie in centrul orasului Potsdam (tarif informativ: 35 EURO/persoana, minim 25 platitori, include transport cu autocarul si biletele de intrare). Seara intoarcere la Berlin si cazare la acelasi hotel.
Timp liber pentru vizite individuale in Piata de Craciun din Berlin.

Mic dejun.
Pornim spre Nuremberg. Pe traseu vom opri in Leipzig, unde intr-un un scurt tur de oras, putem admira: Universitatea din Leipzig, Monumentul Bataliei Natiunilor, dedicat victoriei impotriva armatei lui Napoleon, frumoasa Biserica Sf. Thomas, mormantul lui Johann Sebastian Bach, Biserica Sf. Nicolae (o imbinare fantastica de arhitectura romana, gotica), Primaria, etc. Timp liber la dispozitie pana la pranz in Piata de Craciun. Vom continua itinerariul spre Nuremberg unde vom sosi in cursul serii. Cazare la hotel Mercure Nuremberg West 4* in Nuremberg.
Timp liber in cea mai frumoasa Piata de Craciun din lume si in centrul medieval bavarez al Nurembergului.
Targul de Craciun din Nurnberg are cea mai lunga traditie din Germania, alaturi de cel din Dresda, prima editie a evenimentului a fost organizata incepand cu secolul al XVI-lea si s-a desfasurat in Piata Mare a orasului medieval.

Mic dejun.
Dimineata vom preda camerele si vom incepe programul de azi cu Munchen, Capitala Bavariei. Este unul dintre principalele orase ale Germaniei, cu importanta istorica, culturala, dar si sportiva: Olimpiada din 1972, finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1974, echipa Bayern Munchen. Vom incepe cu turul panoramic cu autocarul, putand admira: Marienplatz, piata principala, denumita astfel dupa statuia din centrul ei, care o reprezinta pe Fecioara Maria, cu noua si vechea primarie, atragatoare prin turnurile lor, Peterskirche (biserica Sf. Petru) cea mai veche biserica din centru, catedrala Frauenkirche, cu spectaculoasa sa arhitectura medievala. La pranz, timp liber pentru cumparaturi sau plimbari individuale in Piata de Craciun. Pornim spre Salzburg orasul natal al lui Wolfgang Amadeus Mozart. Unde vom ajunge dupa amizaza si vom incepe turul panoramic pietonal cu insotitorul de grup, admirand: Gradinile Mirabell, Cetatea Salzburg, Domul, Casa Mozart. In continuare vom putea degusta vinul fiert din Piata de Craciun situata in centrul orasului.
Seara cazare in Salzburg, la hotel Ibis Salzburg Nord 3*.

Mic dejun.
Dimineata devreme, plecam spre Viena. Sosire in capitala Austriei. In continuare, timp de 2 ore vom face turul panoramic al Vienei. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate se numara: Opera, Monumentul lui Johan Strauss, Domul Sfantul Stefan si Universitatea. Timp liber (recomandam cumparaturi pe strada Mariahilfer). Acest oras este de mult timp unul dintre centrele culturale recunoscute ale lumii, bogat in teatre, muzee, case istorice si biblioteci. Este renumit de secole si pentru cafenelele si restaurantele sale. Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica. Vom continua itinerariul spre Budapesta, unde vom sosi in cursul serii.
Cazare la hotel 3*. Seara in functie de sosirea in capitala maghiara, optional, cina traditionala ungureasca, cu degustare de vinuri si spectacol cu muzica live si dansuri traditionale intr-o crama din secolul XIII (Tarif informativ: 35 EURO/ persoana).

Mic dejun.
In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Arad Deva Sibiu Pitesti. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara tarziu (sunt prevazute debarcari si in orasele de pe traseu).

Servicii incluse:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 si 4*, dupa cum urmeaza: 2 nopti in Budapesta, 1 noapte in Praga, 2 nopti in Berlin, 1 noapte in Nuremberg si 1 noapte in Salzburg;
 • tururi panoramice si pietonale in Budapesta, Bratislava, Praga, Dresda, Berlin, Leipzig, Nuremberg, Munchen, Salzburg, Viena;
 • insotitor roman de grup.


 • CERETI OFERTA SI VERIFICATI DISPONIBILITATEA PACHETULUI


  Am citit termenii si conditii  PERIOADA DATA INTRARE DATA IESIRE
  ALEGE  SERVICIU NR. PERSOANE PERIOADA PRET
  Loc in camera dubla 14.12.19 - 21.12.19 375 EUR
  Camera dubla in regim single 14.12.19 - 21.12.19 555 EUR