ELLA TRAVELTravel Blog

Salzburg, Austria
Călătorind cu copii

Cum ajungi?

Castelul Hohensalzburg

Salzburg este al patrulea oraș ca mărime din Austria, capitală a statului federal Salzburg. Orasul respiră istorie prin toți porii, iar de asta te poți convinge ușor făcând o plimbare lejeră prin centru, parte a Patrimoniului UNESCO. Pe lângă moșternirea culturală incredibilă, Salzburg este perfect pentru vacanțele in familie.
Din Bucuresti nu exista curse directe de linie catre Salzburg. Escala la Viena e obligatorie. Mai exista si varianta aleasa de noi, zbor direct catre Munchen si trenul pana in Salzburg, dar in acest caz e de preferat sa va rezervati 2-3 zile si pentru Munchen.
Noi am ales hotelul LASSERHOF, SALZBURG deoarece amplasare acestui hotel ofera proximitate fata de centrul Salzburgului (10 min de mers pe jos). Mijloacele locale de transport in comun (autobuz) se afla chiar langa locul de cazare. Am fost cazati intr-o camera dubla, suficienta pentru noi doi parinti si F. (3 ani ).
Il poti lasa sa se plimbe/joace in voie pe podul Makartsteg, ce se intinde peste raul Salzach si e plin de lacatele atarnate de indragostiti. Nu degeaba i se spune "Podul iubirii":)).


Bineinteles ca am pus si noi propriul nostru lacatel:)) De pe pod se poate vedea atractia nr.1 a orasului, Castelul Hohensalzburg.La Castel poti ajunge cu un funicular ce functioneaza inca din anul 1892. Poti urca muntele Mönchsberg, catre cetatea Hohensalzburg si pe jos dar e indicat sa iei mai degraba funicularul, mai ales cu un copil dupa tine. Va fi fascinat de urcarea cu "trenuletul" chiar daca drumul dureaza doar 55 de secunde.Unul dintre cele mai bine conservate castele medievale din Europa este si un foarte bun loc pentru “bird eye view” asupra orasului Salzburg. Copiii se pot plimba prin salile castelului, pot vizita expozitiile de arme si armuri, iar daca sunt pasionati de cavaleri, precum F., vor fi fascinati de toata obiectele din castel.

Castelul HohensalzburgDaca prinzi o zi ploiasa si e cam imposibil sa nu o faci, chiar in lunile de vara, e obligatoriu sa vizitati "Spielzeug Museum", adica Muzeul Jucariilor. Are cea mai mare colectie de jucarii europene din Austria si este fascinant si pentru adulti. Totul este interactiv, te poti juca cu toate exponatele, atat jucarii moderne cat si trenuri si papusi antichitati. Despre orar si tarife puteti citi mai multe aici.


Spielzeug Museum


Un tur pietonal prin Centrul Vechi este de asemenea obligatoriu. Strada principala numita Getreidegasse este si locul unde s-a nascut W.A.Mozart. Actualmente este una dintre cele mai vizitate artere comerciale din lume.

Getreidegasse


In loc de o plimbare cu autobuzul Hip-Hop prezent in orice oras, am preferat o plimbare cu trasura trasa de cai. Locul unde pot fi gasite trasurile este in centrul pietei Residenzplatz. F. a fost incantat atat de caluti cat si de vizitii imbracati ca acum 100 de ani.

Ce nu am vizitat si ne-am fi dorit...

Palatul Mirabell si gradinile lui- Desi am trecut in fiecare zi pe langa ele, am planificat sa le vizitam in ultima zi a vacantei noastre, zi care s-a dovedit a fi extrem de ploioasa.
Nu am vizitat nici Casa lui Mozart, aflata pe strada Getreidegasse, insa nu am fost siguri ca F. ar avea destula rabdare pentru a o vizita.